VD Josef Tapper är ny expertmedlem i Swedish Institute for Standards, SIS arbetsgrupp för plaståtervinning.

Vi är stolta och glada över att vår VD Josef Tapper är ny expertmedlem i Swedish Institute for Standards, SIS arbetsgrupp för plaståtervinning. Josef kommer bland annat arbeta med standardisering kring kvalitetsnivåer för sorterat plastavfall.

”Ur ett miljöperspektiv har plasten många utmaningar inte minst vad gäller återvinning och jag delar EU-kommissionens plaststrategi som identifierar standarder som ett viktigt verktyg i utvecklingen mot en hållbar plastanvändning. Omni Polymers polyolefin granulat är tillverkad av uttjänta hushållsförpackningar och är en blandning av flera polymerer. I vår tillverkning samlar vi på oss många lärdomar som jag tror kommer vara till nytta i arbetsgruppen. Jag ser fram emot att få bidra till standarderna för plaståtervinning”, säger Josef Tapper VD på Omni Polymers.

En av våra ägare, TMR, har länge jobbat strategiskt och långsiktigt med utvecklingen av hållbara förpackningar och materialflöden. TMR:s förpackningsexpert Christian Håkansson är sedan tidigare med i SIS arbetsgrupp för materialåtervinning och design för återvinning av plastförpackningar. ”I EU ska alla plastförpackningar vara återvinningsbara senast 2030, allra helst mycket tidigare. Standardisering är en viktig del av vägen dit”, menar förpackningsexpert Christian Håkansson.

Tillsammans hoppas vi att dessa båda herrar bidrar på ett bra sätt för ökad återvinning och fler cirkulära flöden inom plast. Läs gärna mer om SIS standardutveckling för plast och plaståtervinning: https://www.sis.se/standardutveckling/tksidor/tk100199/sistk156/

 #standardisering #plast #plaståtervinning #TMR #OmniPolymers #cirkularitet #hållbarhet #recycling #polymers


Dela


Previous
Previous

Vi hälsar Anna Åberg välkommen som Financial accountant

Next
Next

Vi hälsar Magnus Sandström välkommen som ny produktionschef för vår anläggning i Ängelholm.