Information med anledning av arbetsplatsolyckan 20 juni 

Arbetet med att utröna orsaken bakom den tragiska olyckan hos Omni Polymers den 20 juni fortsätter. Vi har påbörjat en egen utredning och bistår myndigheterna med sina utredningar på de sätt vi kan.  

Den 15 juni genomförde Arbetsmiljöverket en planerad inspektion hos Omni Polymers, ej relaterad till olyckan, där krav ställdes på att åtgärda vissa brister senast den 19 september 2023. 

 Den 28 juni har Arbetsmiljöverket genomfört en ny inspektion av fabriken med anledning av olyckan. I samband med inspektionen har Arbetsmiljöverket noterat brister och ställt krav. De krav som Arbetsmiljöverket ställer är: 

  • Ni ska utreda orsakerna till olycksfallen som inträffade den 20 juni så att ni i fortsättningen kan förebygga risker för att arbetstagare blir sjuka eller skadar sig i arbetet. 

  • Ni ska fördela uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Det ska vara tydligt vem, eller vilka, som ska utföra de olika uppgifterna i det systematiska arbetsmiljöarbetet. 

Senast den 26 juli 2023 ska vi skriftligt svara till Arbetsmiljöverket hur vi uppfyller kraven. Skyddsombud och medarbetare kommer att vara delaktiga i arbetet. 

- Arbetsmiljöverkets slutsatser från sina båda inspektioner är saker vi snarast kommer att åtgärda. Vi fortsätter också ge stöd till medarbetare för att bearbeta den tragiska olyckan, säger Josef Tapper, vd Omni Polymers. 

Omni Polymers fabrik håller fortsatt stängt. Det går i dag inte att svara på när verksamheten kommer att starta. 

Previous
Previous

Omni Polymers har den 28 augusti 2023 lämnat sin interna utredning om arbetsplatsolyckan den 20 juni till Arbetsmiljöverket och till förundersökningsledaren

Next
Next

Information med anledning av arbetsplatsolyckan den 20 juni (publicerad kl. 19:10)